Dag en nacht bereikbaar op 06 - 50 67 06 26

Uitvaartondernemer of uitvaartbegeleider?

Vroeger hadden we het over uitvaart ondernemers. Een uitvaartondernemer bevond zich midden in de samenleving en had nauwe connecties met de gemeenschap en geloofsgemeenschap. Tegenwoordig hebben we het vaker over uitvaart begeleider of uitvaart verzorger. Een uitvaartbegeleider of uitvaartverzorger helpt de nabestaanden om van het afscheid een mooie blijvende herinnering te maken. We helpen daarmee om het verlies van een dierbare een plek te geven. Het gaat dus niet alleen om de organisatie vooraf en het verzorgen van de dag, maar ook om het verwerken van het gemis en het verdriet in de periode na de uitvaart. Hoe beter wij invulling geven aan de uitvaart, hoe verdraagzamer het verlies wordt.

Zo helpen wij u ook naar het zoeken van een balans tussen de wensen van de overledene en wensen van de nabestaanden. Ook de wensen van de nabestaanden onderling kunnen nogal verschillend zijn. Wij verzorgen niet alleen, maar begeleiden u ook, zodat iedereen respectvol kan bijdragen aan een warm en waardig afscheid van de overledene.

Daarom noem ik mij dus bewust uitvaartbegeleider en niet uitvaartverzorger. En al helemaal geen uitvaartondernemer. Want als ik ondernemer had willen worden dan had ik een heel ander beroep gekozen. Ik ben er trots op als ik een familie mag begeleiden bij een uitvaart en er put energie en kracht uit als we achteraf samen terugkijken op een waardig afscheid.