Dag en nacht bereikbaar op 06 - 50 67 06 26

Na een overlijden moet er al snel veel geregeld worden. Wij helpen u om op het juiste moment de juiste keuzes te maken. Maar ook om momenten van rust te krijgen om met het verlies om te gaan en elkaar daarbij te steunen.

Vaak weten nabestaanden niet wat de overledene zelf al geregeld heeft. Wij helpen u daarbij, maar u mag daar uiteraard zelf ook mee helpen als u dat wenst. Hieronder een paar veelgestelde vragen en antwoorden.

Donor Codicil

In een donorcodicil staat beschreven wat de wensen zijn van de overledene met betrekking tot zijn- of haar organen. Als er een donorcodicil is dan wordt er altijd met de nabestaanden overlegd of en hoe dit nageleefd wordt. Om te achterhalen of er een donorcodicil vastgelegd is raden wij u aan om uw huisarts te vragen om het donorcodicil register te raadplegen.

Testament

Als er sprake is van een formeel testament of een wilsbeschikking dan is deze vastgelegd in een landelijk register. Dit centraal testamant register kunt u HIER raadplegen, maar u kunt ze ook telefonisch bedaderen op telefoonnummer 0900  11 44 11 4

Wensen voor de uitvaart

Naast een donorcodicil en testament/wilsbeschikking kan het ook zijn dat de overledene bij de uitvaartverzekeraar wensen vastgelegd heeft. Als er sprake is van een  uitvaartverzekering dan kunt u bij de verzekeraar informeren of er wensen zijn waar u rekening mee kunt houden.