Dag en nacht bereikbaar op 06 - 50 67 06 26

Een waardig afscheid als
dierbare herinnering
voor de toekomst.

Dat is wat ik
samen met u
wil bereiken.

In 2015 begon het te knagen; ik had jarenlang met plezier gewerkt als medewerker financiële administratie, maar wilde graag iets anders gaan doen, al had ik nog geen idee precies wat. Het moest wel iets ‘met mensen’ zijn. Uit beroepentesten kwam ‘uitvaart-begeleidster’ tot drie keer toe naar voren. Ik had het zelf nooit kunnen bedenken, maar dit beroep past me als een jas.

Uitvaartbegeleiding Anita Bos

Ik heb de beroepsopleiding uitvaarbegeleider van Meander te Zwolle in 2015/2016 gevolgd en afgerond. Daarna ben ik me blijven ontwikkelen met onder andere de trainingen “meer dan de laatste verzorging” en kinder- en dementievriendelijke uitvaarten. Ook bezoek ik met regelmaat congressen met betrekking tot rouwverwerking.

Het is fijn te merken dat ik voldoe aan dat wat van een uitvaartbegeleidster verwacht wordt; de juiste vragen stellen en tot een goed gesprek komen, rust uitstralen en me niet op laten jagen, duidelijkheid scheppen en eerlijk zijn, niet alleen over financiële zaken, maar ook over zoiets als de conditie van het lichaam van de overledene. De familie kan en mag alles tegen mij zeggen, in de zekerheid dat het ook bij mij blijft. Soms neem ik iemand apart of ik bel iemand later nog even op. Ik wil iedereen horen en waak ervoor dat niemand ondergesneeuwd raakt. De omgang met- en het aanvoelen van mensen, dat is een fantastisch iets.

Na de uitvaart houd ik in sommige gevallen desgewenst nog contact. Ik weet tenslotte wat er aan alle pijn, verdriet en moeite ten grondslag heeft gelegen. Ik voel met de familie mee, en als ik de nabestaande(n) daarna zie opveren, kan ik de situatie ook weer loslaten. Dat is een balans die ik moet bewaken, maar dat gaat goed.

Samen een dierbare herinnering maken

Dus ik help u graag bij het maken van alle keuzes én het realiseren hiervan, zodat we samen tot een warm en waardig afscheid komen en u een dierbare herinnering voor de toekomst heeft. Mijn begeleiding kenmerkt zich door persoonlijke betrokkenheid in een open en ongedwongen sfeer. Ik neem de regie van u over, zolang u daar behoefte aan heeft, terwijl alles bespreekbaar is en blijft. Zo ontstaat er ruimte en rust om afscheid te nemen van uw dierbare.