Mijn werkwijze
Ik wil benadrukken dat ik – in overleg met de nabestaanden – de gehele of gedeeltelijke organisatie van een uitvaart op me kan nemen. Ik trek hierin als partner met u op. Onafhankelijk van welke verzekeraar dan ook, en voor ieder budget. Ik denk niet in moeilijk- maar in mogelijkheden.
Ik werk samen met een aantal professionele partners, die voor, tijdens en na de uitvaart concrete hulp bij het verwerkingsproces bieden . Denkt u hierbij vooral aan coaching en pastorale hulp of administratieve hulp. We bekijken samen waar u behoefte aan heeft, en waar u de juiste ondersteuning kunt vinden.
Wel gelovig, niet kerkelijk. Een situatie die door de ontkerkelijking van onze samenleving steeds vaker voorkomt. Dat kan tot vragen leiden wanneer men geconfronteerd wordt met een overlijden en om uiteenlopende redenen geen beroep kan of wil doen op de kerk. Wanneer men de uitvaart maar wel vanuit het christelijk geloof wil vormgeven ben ik graag bereid om daarover in gesprek te gaan en te onderzoeken of ik daarin iets kan betekenen. Mijn naam is Tineke van Ooijen-van Bruksvoort. Ik ben kerkelijk werker in de Protestantse kerk van Nederland en heb inmiddels ruime ervaring met het verzorgen van uitvaarten. Het christelijk geloof en haar tradities zie ik als een rijke bron waaruit een mens troost kan putten als het gaat om de grote vragen rond leven en dood. Binnen de enorme diversiteit aan geloofsbelevingen streef ik er naar om in de voorbereidende gesprekken zo goed mogelijk te luisteren naar wat mij door de nabestaanden wordt aangereikt, om dit vervolgens te verwerken in de uitvaartdienst, zodat mensen zich zoveel mogelijk herkennen in wat er tijdens de dienst wordt gezegd.
Zoals Anita Bos zelf al aangeeft: “Als iemand overlijdt, is dat erg ingrijpend en verdrietig voor de nabestaanden”. Zeker bij een plotseling overlijden is het soms moeilijk om zelfstandig alle emoties een plek te geven, er op een goede manier mee om te gaan. Dan is het prettig om er met iemand over te praten. Liefst met een vertrouwd iemand. Maar wanneer u een dergelijke persoon mist, kunt u zich ook wenden tot een professional. Coachpraktijk Hamann-Garcia ondersteunt u bij het omgaan met het (plotselinge) verlies. Samen werken we er met u aan om na een verlies weer te kunnen genieten van het leven.
Digital Life Legacy: Kenniscentrum voor digitale nalatenschap
Iedereen heeft digitale bezittingen. Mensen bellen, betalen, mailen en leven via hun digitale apparaten. Maar wat als iemand plotseling overlijdt? Hoe kom je als nabestaande dan bij belangrijke bestanden met emotionele- of zelfs financiële waarde als je geen wachtwoord of code hebt? Onze samenwerkingspartner Digital Life Legacy kan helpen met het toegankelijk maken van deze dierbare data. Zij stellen gegevens veilig en geven rechtmatige erfgenamen op juridisch correcte wijze, toegang wanneer wachtwoorden of toestelcodes onbekend zijn. Digital Life Legacy is hét kennis- en expertisecentrum in Nederland wat betreft Digitale Nalatenschap en levert de volgende diensten:
- Toegankelijk maken van computers, laptops, tablets of telefoons waar nabestaanden de wachtwoorden en toegangscodes niet van hebben.
- Het herstellen van defecte gegevensdragers zoals harde schijven, USB-sticks of geheugenkaartjes
- Verzorgen van presentaties en workshops over digitale nalatenschap tips over het zelf veiligstellen van dierbare data
- Onderzoek naar mogelijke aanwezigheid van cryptovaluta van overledenen
- Gratis advies over de online erfenis via hun kennisbank digitale nalatenschap met tips over bijvoorbeeld het opzeggen van een Facebookaccount van een overledene.